dijous, 19 d’agost del 2021

DOCUMENTAL: "The Boys: The Sherman Brothers' Story" (2009)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1015971/

DURADA: 101 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 64 (sobre 100).

MILLOR:
- L'anècdota del dia en el que el Walt Disney els proposa treballar pel seu estudi.

PITJOR:
- En acabat, no queda clar quin és el problema entre els germans i les seves famílies.

NOTES:
1. L'obra està dirigida i produïda pels cosins, fills dels protagonistes, el Gregory V. Sherman i en Jeffrey C. Sherman.
2. Abans dels títols de crèdit, surten els rètols "all songs in this film by Al Sherman & his boys", "Since production ended, the Sherman Brothers' career has continued to flourish...", "The Mary Poppins stage musical has opened in eight countries", "The stage production of Chitty Chitty Bang Bang, for which the Sherman Brothers composed six new songs in 2001, is currently touring the United States", "Bob Sherman's autobiography 'Moose' has found a publisher" i "'Busker Alley' featuring the Sherman Brothers' score is optioned for Broadway. Book by AJ Carothers Directed by Tony Walton".
3. Enmig dels crèdits, apareixen una fotografia de l'A.J. Carothers i una del Bruce Gordon amb el text "thank you, always"; també, en un quadre, es mostren diferents clips al llarg de les lletres.
4. Al final, veiem la instantània del Robert B. Sherman i el Richard M. Sherman amb la National Medal of Arts penjada als seus colls, a la White House, datada en novembre del 2008.

COMENTARI: Trobo bé la part biogràfica, els apunts sobre l'Alley Productions de la infantesa, l'episodi de servei a l'exèrcit del Robert, tota la interacció amb el Walt, les historietes creatives sobre, per exemple, la inspiració darrere "A Spoonful of Sugar"... Però, més enllà de les seves partitures, el relat resulta bastant gris. I, quan sembla que els paios han d'explicar què els va fer allunyar-se, callen escudant-se en el dolor. Una cosa que m'ha sorprès és que els mateixos compositors de la banda sonora de "Mary Poppins", la pel·lícula del 1964 dirigida pel Robert Stevenson, siguin els responsables de l'èxit del 1960 interpretat pel Johnny Burnette, "You're Sixteen". Massa llarg, massa palla.

EN UN MOT: Garbuix.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!