diumenge, 1 d’agost del 2021

DOCUMENTAL: "Amazing Journey: The Story of The Who" (2007)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0462441/

DURADA: 120 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 80 (sobre 100).

MILLOR:
- Imatges inèdites com les del Roger Daltrey abandonant l'escenari en un concert a Copenhagen, cosa que va provocar la seva exclusió del grup durant una temporada, o les d'una actuació del 1964 en el Railway Hotel en la que es van presentar com "The High Numbers".

PITJOR:
- El to carrincló amb el que acaba, amb el Roger Daltrey i el Pete Townshend reconeixent-se mútuament i cantant "Tea & Theatre".

NOTES:
1. El títol de treball era "My Generation: Who's Still Who".
2. Abans dels crèdits, apareixen els rètols "In July of 2006 The Who released 'Endless Wire' their first studio album in 24 years" i "They also embarked on the largest concert tour of their career".
3. Durant els títols de crèdit, es reprodueixen fragments de diferents actuacions del grup interpretant el seu èxit del 1965, "My Generation".

COMENTARI: Em sobra el farciment innecessari que representen les opinions de l'Eddie Vedder, el Noel Gallagher, l'Sting o The Edge... Però la resta del material sembla pertinent a l'hora d'explicar en dues hores la història de la banda londinenca, els seus conflictes, les seves penes, el seu trajecte artístic al llarg dels anys. Reconec que ha renovat el meu interès per la seva música; al cap i a la fi, són llegenda.

EN UN MOT: Aclaridor.

PAÍS:           EUA, GRAN BRETANYA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!