divendres, 6 d’agost del 2021

DOCUMENTAL: "The Sparks Brothers" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8610436/

DURADA: 141 minuts (Crèdits: 5 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 80 (sobre 100).

MILLOR:
- La composició i tot l'art visual associat a la banda.

PITJOR:
- Les opinions de gent no involucrada directament amb la història del grup, com les del Jason Schwartzman, el Mike Myers, el Simon Pegg o el Nick Frost.

NOTES:
1. La idea de realitzar un documental sobre el grup va acudir-se-li al director, l'Edgar Wright, durant un concert dels músics en 2017.  
2. Abans dels títols de crèdit, apareix una fotografia amb el peu "For Miriam & Meyer Mael"; després d'1 minut de crèdits, surten els germans Ron i Russell Mael durant 2 minuts i expliquen 10 dades sobre ells que conclouen amb "And, finally, we would like to reveal that Ron is really Russell and Russell is really Ron", aleshores, es treuen les màscares; cap el final, un altre rètol que diu "In memory of Oscar Roganson Gary Stewart Joseph Fleury Marc Moulin Fred Chichin Dinky Diamond Adrian Fisher Jim McCallister Jeffrey Salen".

COMENTARI: Pensava que era una paròdia. De manera que la quantitat de material relacionat amb aquesta formació que ofereix m'estava deixant absolutament enlluernat per la capacitat creativa dels autors. Quan he vist l'aparició dels protagonistes en la pel·lícula del 1977 dirigida pel James Goldstone, "Rollercoaster", creient-me que era fingida a través de CGI, m'he acabat de rendir. Llavors, en acabat, he cercat a la Wikipedia i he vist que els paios i la seva carrera musical existeixen realment. Buf! Això m'ha decebut. És a dir, encara penso que ha estat força interessant descobrir-los. Però si hagués estat una ficció hauria estat, simplement, magnífic.

EN UN MOT: Ambigu.

PAÍS:           GRAN BRETANYA, EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!