dimarts, 3 d’agost del 2021

LLARGMETRATGE: "Cider no You ni Kotoba ga Wakiagaru" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt12735338/

DURADA: 87 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 75 (sobre 100).

MILLOR:
- El clip amb flashback del iaio Fujiyama, el rol a càrrec del Kouichi Yamadera, mentre sona la cançó "Yamazakura".

PITJOR:
- La declamació amb el micròfon dels haiku per part del Cherry, a qui posa veu l'Ichikawa Somegorou VIII, durant els focs artificials del festival.

NOTES:
1. El títol internacional és "Words Bubble Up Like Soda Pop".
2. S'havia anunciat que s'estrenaria el 15 de maig del 2020 però, per culpa de la pandèmia de la COVID-19, la data va posposar-se al 22 de juliol del 2021.
3. L'Ounoimo va fer una adaptació en format manga que va publicar-se entre el 27 de novembre del 2019 i el 27 de març del 2021.
4. En un rètol a l'inici, diu que commemora el 10è aniversari del segell FlyingDog, una subsidiària de Victor Entertainment; també, surt el mateix text abans dels crèdits.
5. Durant els títols de crèdit, es mostren instantànies de la pel·lícula mentre sona el tema interpretat per never young beach; al final, es veu un tocadiscs reproduint el vinil "Yamazakura", la peça cantada per la Taeko Ounuki, i les ombres dels protagonistes fent-se un petó.

COMENTARI: M'agrada força el detall que s'aprecia en l'animació, malgrat que el conjunt, visualment, pels colors plans, el trobo una mica massa llampant. Suposo que la culpa d'això rau en un tractament informatitzat de la imatge. Pel que fa a la història, res de nou, noi coneix noia. No obstant la senzillesa, inclou elements interessants, com la nostàlgia musical en un context familiar o la integració dels mitjans d'expressió actuals, l'emissió i la publicació en xarxa. M'ha fet mal quan l'Smile, el personatge a càrrec de la Hana Sugisaki, trenca el disc; tot i que, m'ho veia venir.

EN UN MOT: Agradable.

PAÍS:           JAPÓ.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!