dilluns, 9 d’agost del 2021

LLARGMETRATGE: "Juno" (2007)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0467406/

DURADA: 96 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena en la que la Juno MacGuff confessa estar enamorada del Paulie Bleeker, interpretats per l'Ellen Page i el Michael Cera, respectivament.

PITJOR:
- L'enganxada de la Bren MacGuff, encarnada per l'Allison Janney, amb la tècnica d'ultrasò, la Kaaren de Zilva.

NOTES:
1. Va rodar-se al llarg de 6 setmanes entre el 14 de febrer i el 27 de març del 2007 a Vancouver, de la província canadenca de British Columbia.
2. Recaptà més de 230 milions de dòlars a partir d'un pressupost aproximat de 7 milions i mig.
3. Li va ser atorgat l'Academy Award for Best Original Screenplay en la 80a edició dels guardons de l'Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) a la Diablo Cody, la guionista de la pel·lícula.
4. La seqüencia animada inicial va ser elaborada en 8 mesos, aproximadament, pel Shadowplay Studio de Los Angeles, a partir de 900 fotografies.
5. El director, en Jason Reitman, considera el film com el primer lliurament d'una trilogia accidental de col·laboracions amb la Diablo Cody, que es completa amb "Young Adult", del 2011, i "Tully", del 2018.

COMENTARI: Senzilla, directa, simpàtica, fàcil de veure. L'elenc està estupend, des de la vulnerabilitat del personatge de la Jennifer Garner, la Vanessa Loring, passant pel candor del Paulie Bleeker, encarnat pel Michael Cera, l'afabilitat del pare, a càrrec del J. K. Simmons, la sensatesa de la madrastra, interpretada per l'Allison Janney, fins i tot, la beneiteria adolescent de la Leah, el paper de l'Olivia Thirlby. I, òbviament, la dolcesa de la protagonista a mans de l'Ellen Page, que comptava 20 anys en el moment del rodatge, convida a acompanyar-la durant el procés. Per cert, he quedat estupefacte en assabentar-me de la seva transformació en Elliot Page. De qualsevol manera, ha estat un goig.

EN UN MOT: Adorable.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!