diumenge, 1 d’agost del 2021

LLARGMETRATGE: "Chaos Walking" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2076822/

DURADA: 109 minuts (Crèdits: 10 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 52 (sobre 100).

MILLOR:
- Les projeccions mentals voluntàries.

PITJOR:
- Al final, que el David Prentiss, encarnat pel Mads Mikkelsen, sucumbeixi al soroll provocat pel Todd Hewitt, el paper a càrrec del Tom Holland.

NOTES:
1. Basada en "The Knife of Never Letting Go", primer lliurament, publicat en 2008, de la trilogia escrita pel Patrick Ness, "Chaos Walking"; l'autor fa de co-guionista.
2. El gruix del rodatge va portar-se a terme entre agost i novembre del 2017 al Quebec, Escòcia i Islàndia; en abril i maig del 2019, van efectuar-se filmacions addicionals a Atlanta.
3. Va ser un fracàs financer doncs no recuperà ni una quarta part dels 100 milions de dòlars del pressupost amb el que comptà.

COMENTARI: L'essència em sembla tant ximple que no sé per on agafar-la. És a dir, la proposta d'una atmosfera que fa ressonar els pensaments dels mascles la trobo bé, correcta, fins i tot, engrescadora. De fet, malgrat que l'assumpte de la telepatia no sigui original, constitueix l'únic al·licient del film, juntament amb la participació de la Daisy Ridley, que fa de la Viola Eade. El que no acabo de copsar és la justificació de l'extermini del gènere femení donada la seva immunitat al fenomen. Les intencions del batlle dolent resulten ridícules; si no pot controlar ni la gent de Farbranch, què ha de fer amb els 4 mil que arriben en la nau de la segona onada encara que els enxampi desprevinguts? Veient com ha quedat, em pregunto en què van invertir els diners, els productors. Resumint, castanya.

EN UN MOT: Disbarat.

PAÍS:           EUA, QUEBEC, LUXEMBURG, HONG KONG.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!