dilluns, 9 d’agost del 2021

LLARGMETRATGE: "Vivo" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt6338498/

DURADA: 96 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 79 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment en el que el Vivo i la Gabi, a qui posa veu la Ynairaly Simo, transcriuen la cançó "Para Marta (Inside Your Heart)".

PITJOR:
- En la primera cançó, "One of a Kind", que interpreten el Juan de Marcos González i el Lin-Manuel Miranda, el frasejat que efectua el Miranda en forma de rapeig resulta carregós, gairebé, cacofònic.

NOTES:
1. Inspirada en una idea original del Peter Barsocchini i proposada a DreamWorks Animation, ja en 2010, pel Lin-Manuel Miranda.
2. Els primers 4 minuts de títols de crèdit inclouen dibuixos i animacions senzilles.

COMENTARI: Comença malament però va remuntant, sobretot, amb l'aparició del personatge de la Gabi, que regala alegria i engresca amb la seva simpatia. Després, l'aventura amenitza la història i la perspectiva d'escoltar la peça inèdita arrossega. Ara que, potser, tot plegat és apte, només, per aficionats de l'estil propi del compositor novaiorquès, el Lin-Manuel Miranda, o per nostàlgics del son cubà. A mi m'han fet el pes alguns números, com "Love's Gonna Pick You Up", a càrrec del Brian Tyree Henry, el mateix Lin-Manuel Miranda i l'Aneesa Folds. El que no acabo d'entendre, la reticència inicial del kinkajú al viatge del vell a Miami.

EN UN MOT: Comiat.

PAÍS:           EUA, CANADÀ.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   BÉ.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!