divendres, 4 de desembre del 2020

MUSICAL: "She Loves Me" (2016)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt5868094/

DURADA: 133 minuts (Crèdits: 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 74 (sobre 100).

MILLOR:
- La cançó de la "Ilona", paper interpretat per la Jane Krakowski, que canta el Gavin Creel, fent del Steven Kodaly, amb intervencions de l'Arpad Laszlo i el Ladislav Sipos, encarnats en el Nicholas Barasch i el Michael McGrath.
- L'escena en el Cafe Imperiale.

PITJOR:
- El número dels "Sounds While Selling" de les clientes acabant les frases les unes de les altres sense gaire coherència.

NOTES:
1. És la revisió d'una adaptació de l'obra de teatre del 1937, "Illatszertár", del Miklós László; la qual va inspirar, també, la pel·lícula del 1940, "The Shop Around the Corner", produïda i dirigida per l'Ernst Lubitsch, i el musical del 1949 dirigit pel Robert Z. Leonard, "In the Good Old Summertime".
2. La peça original va estrenar-se el 23 d'abril del 1963 en l'Eugene O'Neill Theatre de Broadway i es va representar 302 cops.
3. El 30 de juny del 2016, aquesta producció de la Roundabout Theatre Company va emetre's en directe a través de BroadwayHD des de l'Studio 54, esdevenint la primera en ser subjecte de tal mètode de difusió.
4. En els títols de crèdit es mostra el rètol "In memory of Steven Paul Mark".

COMENTARI: No he pogut evitar comparar-la amb la versió del James Stewart i la Margaret Sullavan o, més aviat, amb el record que en conservo, ja que la vaig veure fa dècades. I, la veritat, és que la sensació que m'ha quedat és que s'ajusta bastant a aquella. El problema amb la història és que està una mica massa obsoleta. Però és que quan la Nora Ephron va intentar actualitzar-la amb la seva "You've Got Mail", del 1998, crec que no s'en va sortir gaire, li sortir un nyap carrincló. Cert que, aleshores, no em va importar gaire la llufa perquè la Meg Ryan em tornava boig. En fi, aquí, he de confessar, la Laura Benanti no m'ha acabat de fer el pes. Malgrat tot, el musical està prou bé. A més, ha estat un plaer rememorar il·lusions infantils.

EN UN MOT: Comparada.

Perdoneu per la meva ignorància!