dijous, 17 de desembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Kol" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10530176/

DURADA: 112 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 80 (sobre 100).

MILLOR:
- La caracterització extraordinària de la Jeon Jong-seo, que fa de l'Oh Young-sook.

PITJOR:
- L'eqíleg mal explicat.

NOTES:
1. És una revisió del film del 2011 "The Caller", dirigit pel Matthew Parkhill.
2. El rodatge principal va portar-se a terme entre el 3 de gener i el 2 d'abril del 2019.
3. La protagonista, la Park Shin-hye, va refusar el paper de Kim Seo-yeon quan li van proposar perquè es sentia massa cansada després de rodar "Alhambeura gungjeonui chueok", traduït, "Memòries de l'Alhambra", una sèrie del 2018 de 16 episodis dirigida per l'Ahn Gil-ho.
4. Un cop començats els títols de crèdit, es mostra una mena d'epíleg durant aproximadament 1 minut; llavors, s'intercalen imatges en vermell de la pel·lícula amb més noms al llarg d'1 minut i mig més; en acabat, segueixen la resta de crèdits.

COMENTARI: He estat a punt de catalogar-la com "espatllada" pel que em sembla una incoherència de la premissa. El lligam rígid a través d'una línia telefònica entre dues realitats temporals que avancen alhora per dues persones sembla trencar-se quan les darreres imatges suggereixen que la psicòpata en el 1999 rep una trucada abans de la baralla amb la mare, encarnada per la Kim Sung-ryung, l'Eun-ae. Perquè entenc que la trucada hauria de ser, en tot cas, després. Aleshores, accepto que l'assassina no mori, es carregui la mare al dia següent o quan li plagui i, en conseqüència, la senyora desaparegui en el 2020. Sigui com sigui, crec que queda com una falta petita. M'atrau que la Kim Seo-yeon resulti ser una mentidera, que el canvi inicial d'esdeveniments que sembla bondadós es reveli fatídic o l'ardit que intenta la noia per carregar-se la boja. Millor del que m'esperava.

EN UN MOT: Suggeridora.

Perdoneu per la meva ignorància!