dimarts, 8 de desembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Nicky Larson et le Parfum de Cupidon" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8523334/

DURADA: 91 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 66 (sobre 100).

MILLOR:
- La caracterització de la Kaori Makimura, a càrrec de l'Élodie Fontan.
- Alguns dels gags, com la maniobra de reanimació al cos decapitat.
- La Kaori provant el perfum contra el Ryo.

PITJOR:
- La gala de llenceria a Mònaco.

NOTES:
1. Basada en la sèrie manga desenvolupada pel Tsukasa Houjou des del 1985 fins al 1991 titulada "Shitii Hantaa" la qual va donar peu a una franquícia audiovisual.
2. "Nicky Larson" és el títol a França de l'adaptació animada del 1987 produïda per Kabushiki-gaisha Sanraizu.
3. El director i co-guionista, en Philippe Lacheau, també interpreta el paper del Nicky Larson (correspondència de l'original, Ryo Saeba).
4. L'Élodie Fontan, que fa de la Laura Marconi (la Kaori Makimura, en el manga), és parella del director en la realitat des del 2016.
5. A partir d'un pressupost d'aproximadament 18 milions d'euros, va recaptar 12 milions a França i 145 milions de iens al Japó (on va estrenar-se simultàniament amb una altra adaptació japonesa en format anime titulada "Gekijou-ban Shitii Hantaa: Shinjuku Puraibeeto Aizu").
6. El rodatge es va portar a terme des del maig a l'agost del 2018, durant 14 setmanes, a l'Aéroport Nice Côte d’Azur, Mònaco, París i l'Île-de-France.
7. Al final dels títols de crèdits, es llegeix "À mon parrain...".

COMENTARI: Es tracta d'un producte més per lliurar-se a la nostàlgia que per altra cosa i el millor que puc dir és que alguns detalls que he vist m'han fet recordar aquells personatges entranyables que seguia d'adolescent. Queden tant enrere! S'agraeixen l'esforç en copsar l'essència del manga i les referències diverses, com l'aparició en un pla fugaç del Kame Sennin, el Follet Tortuga de Bola de Drac, però la pel·lícula és més aviat fluixota. Si més no, sembla que el Tsukasa Houjou va donar el vistiplau al guió. En fi, no em sap greu haver-la vista.

EN UN MOT: Homenatge.

Perdoneu per la meva ignorància!