dimecres, 16 de desembre del 2020

LLARGMETRATGE: "A Sunburnt Christmas" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt13409094/

DURADA: 91 minuts (Crèdits: 1 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 71 (sobre 100).

MILLOR:
- La Lena Nankivell, que fa de la Daisy Raley, disparant l'escopeta i caient de cul pel retrocés.
- El paisatge diferent del Nadal australià.
- El detall del moodjar boorn o, en anglès, West Australian Christmas Tree.

PITJOR:
- El dolent, el Dingo, paper del que s'encarrega el Sullivan Stapleton, és poc expeditiu.

NOTES:
1. El director, en Christiaan Van Vuuren, apareix interpretant un dels tres funcionaris que pretenen instal·lar uns senyals a la carretera.
2. El rodatge es va portar a terme a Adelaide i Callington, al sud d'Austràlia, i va donar feina a un equip de 104 treballadors, 15 actors locals i 31 extres injectant uns 2 milions de dòlars en l'economia dels indrets.
3. El protagonista, el Daniel Henshall, que fa del Daryl Dunn, va arribar al rodatge des del confinament pel COVID-19 de Melbourne i va haver de romandre dues setmanes en quarantena.  
4. En els títols de crèdit apareixen els rètols "This production was supported by Screen Australia through the COVID-19 Budget Support Fund Program" i "This production was supported by the Australian Government through the COVID-19 Temporary Interruption Fund".

COMENTARI: L'argument està ben lligat i cau simpàtica ràpidament per l'actuació dels nens i pels elements còmics, com el tatuatge dels noms ratllats al braç del malfactor o el doble sentit d'algunes intervencions, per exemple. A mi no m'incomoda però cal remarcar que la família es queda amb diner robat i no fa cap gest per salvar el seu atacant. És a dir que el nadal, blanc, blanc, no acaba sent-ho.

EN UN MOT: Il·lícita.

Perdoneu per la meva ignorància!