dissabte, 26 de desembre del 2020

LLARGMETRATGE: "I Propose We Never See Each Other Again After Tonight" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11837558/

DURADA: 102 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 73 (sobre 100).

MILLOR:
- La confrontació de l'Iris DelaCruz amb la seva mare, la Reyna DelaCruz interpretada per la Mithusela Mallari.

PITJOR:
- La intervenció musical del final.
- La connexió tant instantània/directa amb la comunitat filipina de Morden i la localització immediata de la llar del Simon Friesen, encarnat en el Kristian Jordan.

NOTES:
1. Va rodar-se a Winnipeg al llarg de 3 mesos, des del gener fins l'abril, de manera cronològica.
2. El primer contacte del director amb l'Hera Nalam, que fa el paper de l'Iris DelaCruz, fou a través del Facebook; després del càsting, quan li va ser ofert el rol protagonista, ella el va refusar per incompatibilitats amb compromisos dramatúrgics previs; finalment, va acceptar-lo quan el rodatge es va acomodar a la seva disponibilitat, durant els caps de setmana.
3. Els diàlegs de les escenes familiars amb actors filipins, en els que el director demanava expressament incloure tagàlog, van ser improvisats.
4. Tot l'elenc eren residents de Winnipeg, a la província de Manitoba del Canadà, on va néixer el director i guionista, el Sean Garrity.

COMENTARI: Trobem diferents elements que la fan interessant. En primer lloc, una premissa en la que els personatges principals es confessen secrets de forma indiscriminada, tot i que les confidències que es diuen resulten bastant insípides. En segon, el contrast entre el lligam familiar d'ambdós membres de la parella, un per omissió i l'altra per submissió. I, finalment, per l'originalitat, segons explica el responsable del film, de visibilitzar una ètnia que correspon al 10% de la població de l'indret. A part, la història flueix, els participants són convincents i està ben feta.

EN UN MOT: Natural.

Perdoneu per la meva ignorància!