dimarts, 15 de desembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Fever Pitch" (1997)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0119114/

DURADA: 103 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- La primera visita a Highbury.
- L'èpica del gol en el darrer minut del descompte de l'últim partit del campionat.

PITJOR:
- El personatge principal és repel·lent.

NOTES:
1. Basada lleugerament en les memòries del Nicholas Peter John Hornby, el guionista, recollides en el llibre del 1992 titulat "Fever Pitch: A Fan's Life".
2. Rodada a Londres i a Maidenhead; les escenes dels aficionats dempeus a la graderia que figura de l'Arsenal Stadium de Highbury es van filmar a l'estadi Craven Cottage de Fulham.
3. El 2005, els germans Peter i Bobby Farrelly van dirigir una revisió amb el mateix títol en la que es substituïa l'Arsenal pels Red Sox de Boston; fora dels EUA i el Canadà s'anomenà "The Perfect Catch".
4. En els títols de crèdit apareix el rètol "This film is dedicated to the memory of Henrietta Evans 1920-1995".

COMENTARI: És ben bé que els protagonistes i els seus estúpids drames de parella em fan molta nosa; tant el Paul Ashworth, encarnat en el Colin Firth, com la Sarah Hughes, interpretada per la Ruth Gemmell, em semblen molt imbècils. Per altra banda, puc entendre la passió per uns colors, culer com sóc, i les emocions de la victòria i de la derrota des de la grada. De manera que com testimoni d'un moment de joia col·lectiva intensa, correcta (sempre que ignorem la ximpleria histèrica del paio); l'afer sentimental entre els professors, una tabarra.

EN UN MOT: Personal.

Perdoneu per la meva ignorància!