diumenge, 27 de desembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Les distàncies" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt6256452/

DURADA: 100 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 64 (sobre 100).

MILLOR:
- El perfil dels personatges i el retrat de la situació.

PITJOR:
- No és agradable de veure (... ni de reviure).

NOTES:
1. Segons explica la directora, l'Elena Trapé, el tema de la pel·lícula és la decepció i va començar a escriure el guió quan tenia 35 anys, l'edat dels personatges; després, va rebre una beca per desenvolupar el projecte a Berlín, on es va rodar.
2. Li va ser atorgat el guardó a la millor pel·lícula en l'11a edició dels Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català.

COMENTARI: Malauradament, no sóc aliè (de fet, més aviat reincident: Manchester, Luxemburg, Tòquio...) al tipus d'escenari que ens mostra el film i, per això, penso que estan força ben captats l'atmosfera i el desencís d'un fiasco social com aquest. Pel que fa al relat, hauria agraït una mica de context en forma de flashback si, tal com ens explica la directora en entrevistes, comptaven amb fulls i fulls plens de descripcions de cadascun dels individus. No obstant, els actors estan prou precisos i encertats com per a que no es trobi a faltar res. Una altra cosa que, òptimament, podria haver afegit l'Elena, si la seva relació amb la ciutat és especial, com ella comenta, i la localització allà era tant idònia, és algun detall de Berlín. En fi, és el que hi ha.

EN UN MOT: Tensa.

Perdoneu per la meva ignorància!