dimecres, 30 de desembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Soul" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2948372/

DURADA: 100 minuts (Crèdits: 10 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 90 (sobre 100).

MILLOR:
- La història del peix jove i l'oceà que li explica la Dorothea Williams, encarnada en l'Angela Bassett, al Joe Gardner, a qui posa veu el Jamie Foxx.
- La coreografia del Moonwind, de qui s'ocupa el Graham Norton.
- Els moviments linials dels Jerries.

PITJOR:
- La segona oportunitat per al Joe.

NOTES:
1. Al final dels títols de crèdit es mostra un rètol que diu "Created&Produced at Pixar Animation Studios Emeryville, California ... And in homes at least six feet away from each other throughout the Bay area", en referència a les restriccions socials imposades degut a la pandèmia de la COVID-19.
2. Després de la seqüència final del castell de la Disney i del Flexo de la Pixar, apareix el Terry que, en la veu de la Rachel House, diu "Hey! Movie's over. Go home!".
3. En Pete Docter, el director, va començar a desenvolupar el film el 2016.
4. Els animadors van prendre de model diferents intèrprets, com el compositor Jon Batiste, que aportà algunes peces pel film.

COMENTARI: El modelatge dels escenaris de Nova York és excel·lent, el tren, la barberia, l'aula de l'escola, ca la modista (d'aquí la nota que li poso). Pel que fa a la història, res de nou, un "gaudeix de la vida que ja és prou" normal i corrent; la qual cosa, probablement, en temps de pandèmia és un dels missatges més adequats. Diria, fins i tot, que l'egoisme del Joe em fa certa ràbia i, encara, m'està bé que el personatge no sigui un sant. La música tampoc emociona gaire. En fí, si no fos per l'animació, bastant llufa.

EN UN MOT: Conformista.

Perdoneu per la meva ignorància!