diumenge, 13 de desembre del 2020

LLARGMETRATGE: "So I Married an Axe Murderer" (1993)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0108174/

DURADA: 93 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 62 (sobre 100).

MILLOR:
- Alguns dels gags.
- La banda sonora, encara que "There She Goes" dels The La's es fa una mica pesada.

PITJOR:
- El poema del Mike Myers, "This Poem Sucks".

NOTES:
1. El Mike Myers interpreta tant el Charlie MacKenzie com el pare d'aquest, l'Stuart MacKenzie; cosa que li costava 3 hores i mitja de maquillatge i pròtesi.
2. En Robbie Fox va escriure un primer guió el 1987 que el Mike Myers, juntament amb el seu amic britànic Neil Mullarkey, va adaptar per acomodar-lo al seu gust.
3. En la filmació de l'escena a la carnisseria, la Nancy Ann Travis va distreure's i va tallar-se la punta del dit mitger de la seva mà esquerra.
4. L'escena de la visita a Alcatraz es va rodar en el bloc "A", una àrea que es conserva com en 1912 i no està oberta al públic.
5. L'Alamo Square i el Golden Gate Bridge són altres localitzacions de San Francisco, a Califòrnia, que apareixen en el film; així com The Dunsmuir-Hellman Historic Estate d'Oakland, que s'utilitzà per representar l'hotel de la lluna de mel.
6. Comptava amb un pressupost d'uns 20 milions de dòlars però només va recaptar al voltant d'11 milions i mig.

COMENTARI: Bastant condicionada per les pallassades del protagonista, algunes de les quals no acaben de funcionar-li del tot, però amb el suport d'una angelical Nancy Travis que és capaç d'arrossegar babaus bavosos com jo amb un somriure o un gest amable i el marc incomparable d'una ciutat pintoresca. En fi, passa bé, entreté, en algun moment, fa riure i inclou un petit gir pel desenllaç. L'he gaudit força.

EN UN MOT: Acceptable.

Perdoneu per la meva ignorància!