dimecres, 14 d’octubre del 2020

MUSICAL: "42nd Street - The Musical" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10140002/

DURADA: 134 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 80 (sobre 100).

MILLOR:
- El tros del mirall gran de la políticament incorrecte "Keep Young and Beautiful".
- L'exuberància de "Shuffle Off to Buffalo".

PITJOR:
- En alguns moments, la veu de la Bonnie Langford fa patir; per exemple, en "I Only Have Eyes for You".
- La Clare Halse, que fa de la Peggy Sawyer, pinta més a veterana rabassuda que a jove talent.

NOTES:
1. Enregistrat al The Theatre Royal Drury Lane de Covent Garden, a Londres, amb la dedicatòria "In memory of Mark Bramble".
2. Es tracta d'una revisió de la producció del 1980, a la que li va ser atorgat un Antoinette Perry Award for Excellence in Broadway Theatre, basada en la pel·lícula del 1933 dirigida pel Lloyd Bacon, "42nd Street"; la qual s'inspirava, alhora, en la novel·la homònima del Bradford Ropes.
3. A més de les cançons del film, inclou números que l'Al Dubin i el Harry Warren van desenvolupar per altres projectes de l'època; també, "There's a Sunny Side to Every Situation", de la pel·lícula del 1938 dirigida pel Ray Enright, "Hard to Get", escrita pel Warren i el Johnny Mercer; i "Boulevard of Broken Dreams", que Dubin i Warren van compondre per "Moulin Rouge", el llargmetratge del 1934 dirigit pel Sidney Lanfield.

COMENTARI: Posada en escena i interpretació espectaculars. Esporàdicament, m'he sentit un pèl saturat pel tou de claqué que ens endinya i se m'han fet monòtons els temes musicals; cosa atribuïble a la meva oïda, gens instruïda. Però, fragment per fragment, un goig indiscutible.

EN UN MOT: Afartament.

Perdoneu per la meva ignorància!