diumenge, 18 d’octubre del 2020

LLARGMETRATGE: "1: Nenokkadine" (2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2375559/

DURADA: 174 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 68 (sobre 100).

MILLOR:
- La cançó "London Babu", interpretada per la Sophie Chaudry.
- La seqüència del retrobament amb la casa familiar del Gautham i el contrast entre les imatges de flashback i les del moment de la visita.
- La banda i els efectes sonors.

PITJOR:
- L'estil agressiu del muntatge; per exemple, la tremolor resulta esgotadora per la vista.
- Escenes esteses en excés, com la persecució de motos d'aigua o la darrera confrontació entre el Gautham i l'empresari que fa el Nassar.

NOTES:
1. S'estima que tingué una recaptació de 54 crore (540 milions de rupies), sobre un pressupost de 70 crore (700 milions).
2. El protagonista, el Mahesh Babu que fa d'en Gautham, es va sotmetre a un pla específic per desenvolupar els seus músculs i perdre pes i adaptar-se, així, al personatge.
3. Va rodar-se a Londres, Belfast, Bangkok i a diferents ciutats índies com Hyderabad, Mumbai, Goa, Chennai i Bangalore.

COMENTARI: Per començar, el divo, tant immune, tant superbiós, tant inexpugnable, tant malcarat, provoca repulsió; i diu que té un 25% menys de matèria grisa en el seu cervell! Després, encara que s'aprecia el gran dispendi de recursos materials i coreogràfics, la majoria d'efectes especials, piruetes, mastegots i pirotècnia, són de factura bastant carrinclona; en l'escena de l'emboscada a l'aparcament de Londres, per exemple, es veuen les rampetes quan les motos pugen als vehicles. A més, un seguit de detalls absurds devaluen un esquema argumental, per altra banda, prou robust; per exemple, el suborn a la policia londinenca o que l'empresari peli el seu guarda de seguretat i ningú s'exclami. En fi, diu que es una pel·lícula de culte... i el debut de la Kriti Sanon en el paper de la Sameera, espectacular. Se m'ha fet una mica eterna.

EN UN MOT: Molesta.

Perdoneu per la meva ignorància!