diumenge, 4 d’octubre del 2020

LLARGMETRATGE: "The Arsenal Stadium Mystery" (1939)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0031055/

DURADA: 86 minuts (Crèdits: < 1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 69 (sobre 100).

MILLOR:
- La ronda de declaracions relacionades amb el cas de la Mary Kindilett de Wyechester.
- L'humor de l'inspector Anthony Slade, encarnat pel Leslie Banks.

PITJOR:
- L'escena del cafè a casa de les noies en la que l'Inga Larson, interpretada per la Liane Linden, intoxica els investigadors amb sal d'Epsom.

NOTES:
1. El film és una adaptació de la novel·la homònima escrita pel Leonard Reginald Gribble publicada el mateix any.
2. Hi prenen part alguns jugadors de l'Arsenal Football Club, com el Cliff Bastin o l'Eddie Hapgood, juntament amb l'entrenador, el George Allison, l'únic que parla.
3. Les seqüències del partit, el darrer de la temporada 1938-39 de la Football League First Division, foren preses el 6 de maig del 1939 en l'enfrontament a l'Arsenal Stadium, Highbury, de Londres, entre l'equip local i el Brentford Football Club.

COMENTARI: He de confessar que jo m'he perdut en el context futbolístic. Per això, perquè no he estat gaire a l'aguait, trobo a faltar una mica d'elaboració en el misteri. El tema del verí inèdit descobert per un químic autònom implica un acte de fe (bé, finals dels 30... podria ser, suposo). Per altra banda, els tocs còmics (la granota Freddie, els barrets, els xarrups de licor, els tutús de la policia) ajuden a fer-la entretinguda. Li manca excitació, tensió, intriga.

EN UN MOT: Excusa.

Perdoneu per la meva ignorància!