dilluns, 28 de febrer del 2022

LLARGMETRATGE: "Ted K" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8128276/

DURADA: 123 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 58 (sobre 100).

MILLOR:
- El truc d'adherir a les sabates que porta el protagonista, interpretat pel Sharlto Copley, unes soles de tamany inferior al del propi calçat per deixar petjades enganyoses.

PITJOR:
- L'escena en la que sona "Mr. Lonely", la cançó d'en Bobby Vinton i el Gene Allan enregistrada el 1962.

NOTES:
1. Abans dels títols de crèdit, es mostren els rètols "After 3 deaths and 22 injuries, Ted Kaczynski was arrested and sentenced to life in prison at Supermax Penitentiary where he is currently incarcerated", "As a result of Ted's manifesto being published, David and his wife Linda recognized his brother's writings and informed the FBI" i "It was the largest manhunt in FBI history"; al final, es veu el logotip de "1% For the Planet -Donor-" associat a la plataforma https://www.onepercentfortheplanet.org/.
2. El rodatge es va portar a terme al llarg d'un any, fonamentalment, al poble de Lincoln, en l'estat nord-americà de Montana, en la mateixa finca en la que en Theodore John Kaczynski va viure.
3. El director i co-guionista, en Tony Stone, va dedicar-li més de 10 anys al projecte.

COMENTARI: L'element d'exposició de l'individu, de les seves malifetes i de la conclusió del cas, a l'estil dels reportatges periodístics de crims reals, el trobo gairebé correcte. Això, sí, excessivament llarg. Més o menys, ajuda a entendre les circumstàncies desesperadores que portaren el tarat a engegar la seva missió; cosa que, imagino, era l'objectiu del director. El problema, però, rau en que ni el paio ni la seva guerra no acaben de resultar gaire interessants. El retrat de l'imbècil sense la contraposició queda coix. Manca de recursos? La veritat és que se m'ha fet bastant feixuc tot plegat; 2 hores de matraca (diu que, inicialment, eren 4). I les aparicions de la Becky, a qui dóna vida l'Amber Rose Mason, grinyolen força. Segurament, qualsevol documental que tracti el tema serà més entretingut.

EN UN MOT: Esbiaixada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!