dissabte, 26 de febrer del 2022

LLARGMETRATGE: "El complot dels anells" (1988)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0092771/

DURADA: 90 minuts (Crèdits: 2 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 39 (sobre 100).

MILLOR:
- El paper que fa la Mònica Huguet i Esteras, la Bàrbara Martí.

PITJOR:
- La gratuïtat de les escenes eròtiques entre la Muriel Basora i el Mike O'Brian, interpretats per l'Ariadna Gil i l'Stephen Brennan, respectivament.

NOTES:
1. El rodatge es va portar a terme durant el 1987 a Bellver de Cerdanya, Banyoles, Montserrat, El Prat de Llobregat, Sant Joan Despí i la ciutat de Barcelona.
2. Entre el 29 de juny i el 14 de juliol del 1992, 45 persones vinculades al moviment independentista català van ser detingudes en el marc repressiu de l'Operació Garzón.
3. Els Jocs Olímpics de la XXV Olimpíada es van celebrar a Barcelona a partir del 25 de juliol fins el 9 d'agost de 1992.
4. En Josep Maria Pou, que encarna l'inspector en cap Boix, va rebre el Premi Sant Jordi de cinematografia atorgat per RNE i la crítica cinematogràfica de Barcelona per la seva feina en aquest film.

COMENTARI: El títol, més que la pel·lícula en si, esdevingué una mena de referent de cinema fet a casa. Però la qüestió és que, a part d'alguna escena "provocadora", ja oferta en el seu moment per la televisió, l'obra no té gaire res amb què engrescar l'espectador. Trobo que la ficció presentada coixeja per tot arreu, o això o és que està bastant pèssimament explicada. De fet, l'argument, el context, em sembla força absurd, vulgar i poca-solta. Potser, la gràcia raïa, només, en veure per pantalla estelades o xiulades a la delegació espanyola i, per descomptat, bavejar amb els pits de la Gil. M'ha decebut profundament.

EN UN MOT: Ingènua.

PAÍS:           CATALUNYA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     REGULAR.


Perdoneu per la meva ignorància!