dissabte, 19 de febrer del 2022

LLARGMETRATGE: "Despicable Me 3" (2017)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt3469046/

DURADA: 90 minuts (Crèdits: 7 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).

MILLOR:
- Els balls del Balthazar Bratt, a qui posa veu el Trey Parker, al compàs de melodies dels 80s com "Bad", l'èxit del 1987 del Michael Jackson, o "Into the Groove", la peça del 1985 interpretada per la Madonna.

PITJOR:
- El recurs argumental dels germans bessons separats i la carrinclonada de la família.

NOTES:
1. Durant els primers dos minuts i mig dels títols de crèdit, apareixen animacions dels bessons, en Gru i el Dru, els personatges de l'Steve Carell, acompanyant els noms.
2. És el 3r lliurament cinematogràfic de la franquícia iniciada en 2010 amb "Despicable Me" i continuada en 2013 per "Despicable Me 2", ambdues, dirigides pel Chris Renaud i el Pierre Coffin; la responsabilitat, aquest cop, recau en el mateix Pierre Coffin i en Kyle Balda; pel 2024, s'espera un quart capítol.
3. A partir d'un pressupost de 80 milions de dòlars, va recaptar uns 1.035 milions.
4. Es va distribuir a les sales d'exhibició amb el pseudònim "Double Bubble".

COMENTARI: Es tracta d'una altra injecció de nostàlgia pels 80s amb dosis ingents de referències i una història de patró; tot, bastant corrent. Li trobo a faltar, sobretot, un xic d'humor original. És que no s'han dignat, ni tant sols, a posar-li un subtítol; "Tifa 3", apa! La qüestió, no obstant, és que el gènere m'acostuma a fer molt el pes i gaudeixo aquest tipus de producte fàcilment. La sortida del robot gegant del mar ha estat un goig... No puc negar que m'ha entretingut. Ara, potser, hauria d'haver vist abans la segona. Doncs, no crec que me la miri mai expressament; ni la quarta, tampoc.

EN UN MOT: Semblant.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!