dimarts, 22 de febrer del 2022

LLARGMETRATGE: "The Paper Tigers" (2020)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt6060444/

DURADA: 111 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 42 (sobre 100).

MILLOR:
- El barret de la pilota de tennis lligada amb el que el Danny Eight Hands, encarnat per l'Alain Uy, entrena els reflexos.

PITJOR:
- L'absoluta poca-solta del combat final ridícul entre el Danny i el Zhen Fan, el personatge del Ken Quitugua.

NOTES:
1. Al final dels títols de crèdit, apareix la dedicatòria "In memory of / Rian Ebesugawa / James Le / Robert & Elizabeth Mar / Yemiko Okumoto / John Nolan / and / Nguyen Hong Loan".
2. El director i guionista, en Tran Quoc Bao, va començar a concebre la idea cap el 2011 inspirant-se en les seves experiències com alumne d'arts marcials.
3. Diu que la producció va refusar una oferta de 4 milions de dòlars de Hollywood per discrepàncies amb l'enfocament del projecte.
4. En el 2018, van finançar un curtmetratge conceptual, una mena de preqüela, a traves d'una campanya en la plataforma Kickstarter amb la que van recollir més de 124 mil dòlars.
5. En Ron Yuan va haver d'engreixar-se més de 30 quilograms per interpretar el seu paper d'en Hing.
6. El rodatge es va portar a terme a Seattle, en l'estat nord-americà de Washington, al llarg de 35 dies i durant diferents períodes.

COMENTARI: Passa com un homenatge al gènere particular, gens original, sense gràcia, mancat de carisma, apagat, trist, ordinari. Ja comença malament amb els clips del trio protagonista fent el fatxenda i continua pitjor amb aquesta mateixa colla, 30 anys més vells, disminuïts. Els enfrontaments, de poca volada; i l'argument de fons, bàsicament, una tifa quotidiana. No calia; útil, únicament, pels involucrats, veïns i familiars.

EN UN MOT: Coixa.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!