diumenge, 6 de febrer del 2022

LLARGMETRATGE: "The Spine of Night" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt3885422/

DURADA: 94 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 63 (sobre 100).

MILLOR:
- Els guaites ocell.

PITJOR:
- Moviments dels ninots que grinyolen en relació a l'acció, com quan els cauen les brases de la nau voladora als sentinelles.

NOTES:
1. Els directors i guionistes, en Philip Gelatt i el Morgan Galen King, van inspirar-se en el film del 1983, "Fire and Ice", en el que col·laboraren el Frank Frazetta i el Ralph Bakshi, i en el darrer episodi de "Heavy Metal", l'antologia del 1981 a càrrec del Gerald Potterton.
2. Fou escrita en 2014 i van caldre 7 anys per dibuixar-la, amb la participació de 4 animadors (3 simultàniament); 1 any de producció addicional va ser necessari per enllestir-la.

COMENTARI: No entenc perquè la Tzod, a qui posa veu la Lucy Lawless, no repel·leix l'atac inicial del Mongrel, el paper del Joe Manganiello, amb la màgia de les flors que domina, cosa que ens hauria estalviat tota la resta. Tampoc, les massacres indiscriminades poca-soltes de les ciutats. Tant se val... Malgrat no ser gaire admirador d'aquest gènere de fantasia tenebrosa de sang i fetge, he pogut fruir, més que res, de la rotoscòpia i de l'evolució del personatge despietat del Jordan Douglas Smith, el Ghal-Sur. Però el conjunt no m'ha semblat especialment remarcable; un caprici dels autors. Passa.

EN UN MOT: Derivada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!