dijous, 10 de febrer del 2022

LLARGMETRATGE: "The King's Man" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt6856242/

DURADA: 131 minuts (Crèdits: 9 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 73 (sobre 100).

MILLOR:
- El context històric de la Primera Guerra Mundial, malgrat els detalls inexactes i les llicències artístiques.

PITJOR:
- La figura i les circumstàncies del malvat, The Shepherd (altrament, capità Morton), a càrrec del Matthew Goode.

NOTES:
1. Inicialment, referida com "Kingsman: The Great Game", representa el 3r lliurament, després de "Kingsman: The Secret Service" i "Kingsman: The Golden Circle", estrenats en 2014 i 2017, respectivament, i dirigits, també, pel Matthew Vaughn, de la franquícia basada en la novel·la gràfica creada pel Mark Millar i el Dave Gibbons en 2012, "The Secret Service"; s'espera un 4t capítol pel 2023 anomenat, de moment, "Kingsman: The Blue Blood".
2. A partir d'un pressupost aproximat de 100 milions de dòlars, va recaptar 121 milions, esdevenint un fracàs comercial.
3. Després d'1 minut i mig de crèdits, es mostra una escena en la que l'Erik Jan Hanussen presenta l'Adolf Hitler al Vladimir Lenin, els papers interpretats pel Daniel Brühl, el David Kross i l'August Diehl, respectivament; en Hitler és anomenat "Moustached Man" en la llista de correspondència de l'elenc.
4. Es mostra la dedicatòria "In Memory of Harry Morton A true gentleman who led by example, helped others and knew his duty" i, al final, el missatge "The making and authorized distribution of this film supported over 15,000 jobs and involved hundreds of thousands of work hours".

COMENTARI: M'ha avorrit una mica, sobretot, al principi. Però reconec que hi ha escenes de força mèrit com la de l'enfrontament entre el Shola, encarnat pel Djimon Hounsou, i el Grigori Rasputin, el personatge del Rhys Ifans, al ritme de l'Overtura 1812 del Pyotr Ilyich Tchaikovsky o el rescat heroic al front del Conrad Oxford, a qui dóna vida el Harris Dickinson, amb desenllaç funest. També trobo molt bé que l'anglès declari el remordiment com invasor imperialista. Em grinyola, no obstant, l'aglutinament dels dolents al servei d'un individu que no sembla tenir prou categoria. L'acció, els efectes, l'ambientació estan bé mes m'ha calgut un xic de paciència.

EN UN MOT: Feixuga.

PAÍS:           GB, EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!