diumenge, 9 de gener del 2022

LLARGMETRATGE: "Being the Ricardos" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt4995540/

DURADA: 131 minuts (Crèdits: 6 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- La discussió entre la Lucille Ball i el Desi Arnaz, interpretats per la Nicole Kidman i el Javier Bardem, respectivament, sobre les afinitats polítiques de l'avi Fred; al Bardem li cau la bava.

PITJOR:
- Les moltes llicències artístiques que es pren el guionista i director, l'Aaron Sorkin; que em semblen més inadequades tenint en compte el suggeriment de la presentació, amb les entrevistes, de l'estil documental.

NOTES:
1. Abans dels títols de crèdit, apareixen els rètols "On March 3rd, 1960, Lucy filed for a divorce from Desi" i "It was the morning after their final performance together".
2. El rodatge es va portar a terme entre març i maig del 2021 a Los Angeles i Long Beach, a l'estat nord-americà de Califòrnia.
3. Altres títols alternatius amb els que es coneix són "Lucy and Desi" i "Hollywood 1953".
4. L'acció es remunta a l'enregistrament de l'episodi 22è, titulat "Fred and Ethel Fight", dirigit pel Marc Daniels i estrenat el 30 de gener del 1952, de la sèrie "I Love Lucy", emesa entre octubre del 1951 i octubre del 1956 per la CBS.

COMENTARI: Abans d'haver llegit sobre els anacronismes i les discrepàncies amb la realitat en les que incorre el film, tot plegat ja em semblava bastant avorrit. No estic dient que la vida i miracles de l'actriu i el seu marit cubà siguin insípids; ans el contrari, segurament, les seves biografies resulten fascinadores. Sinó que el context en el que es centra la pel·lícula, amb la insistència en les vicissitud del rodatge, la converteix en una peça soporífera. Tampoc m'acaba d'encaixar en el paper la Nicole Kidman. M'hauria estimat més perdre el temps en un documental de debó.

EN UN MOT: Inacurada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!