diumenge, 9 de gener del 2022

TEATRE: "No et vesteixis per sopar de Marc Camoletti - Ricard Reguant - Carles Canut/Àngels Aymar/Joan Pera/Amparo Moreno/Victòria Llena" (1994)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1057955/

DURADA: 121 minuts (Crèdits: menys d'1 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 70 (sobre 100).

MILLOR:
- El carisma dels actors, sobretot, del Joan Pera, que interpreta el Robert, i de l'Àngels Aymar, que fa de la Josefina.

PITJOR:
- Referències específiques a l'advocada Cristina Almeida, la filantropa Tita von Thyssen, l'entrenador de futbol Benito Floro Sanz, l'actor Arnold Schwarzenegger, el film del 1992, "Basic Instinct", dirigit pel Paul Verhoeven, el del 1988, "Dangerous Liaisons", a càrrec de l'Stephen Frears, o la sèrie "The Munsters", emesa entre el 1964 i el 1966 per la CBS.

NOTES:
1. És l'adaptació al català per part del Ricard Reguant de l'obra del 1985, "Pyjama pour six", escrita pel Marc Camoletti.
2. L'estrena de la funció al Teatre Condal de Barcelona fou el 10 d'abril de 1993.

COMENTARI: La situació proposada resulta bastant divertida, tot i que he de reconèixer que m'ha costat una mica deixar-me captivar pel context burgès. Però trobo que no ha envellit gaire bé, diria, ha quedat un pèl obsoleta. Penso que una confusió com la que es planteja és improbable actualment. A més, la befa que es dirigeix cap el físic de la cuinera, aquí, encarnada per l'Amparo Moreno, no em provoca gaire simpatia. Per altra banda, confesso que tant l'Àngels Aymar com la Victòria Llena m'han encisat amb independència de llurs mèrits dramatúrgics. Sigui com sigui, el tros més fluix és aquell en el que surt el George, el marit de la cuinera, el rol que cau sobre el José Luis Sanjuán, parlant en anglès. Per què? No era necessari. En fi, merda de nostàlgia!

EN UN MOT: Antiquada.

PAÍS:           CATALUNYA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!