dimarts, 11 de gener del 2022

SÈRIE/DOCUMENTAL: "Cocaine Cowboys: The Kings of Miami - Temporada 1a" (4 d'agost del 2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt15049206/episodes?season=1

DURADA: 268 minuts (Crèdits: 12 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 84 (sobre 100).

MILLOR:
- Les declaracions en primera persona dels protagonistes.

PITJOR:
- Malgrat tot, trobo que es presenta una imatge massa amable dels criminals i dels seus còmplices; fins al punt que em sembla ofensiu que, en una entrevista externa a l'obra, el director no tingui cap problema en lluir una samarreta de l'escuderia Seahawk, sota la que competien els traficants.

NOTES:
1. Està composta per 6 capítols, titulats "Willy & Sal", "75 Tons", "Mountain of Evidence", "Only in Miami", "Femme Fatale" i "Adios, Muchachos".
2. El mateix director, en Billy Corben, ja va presentar en el 2006, "Cocaine Cowboys", i, en el 2008, "Cocaine Cowboys II: Hustlin' With the Godmother", aquest darrer co-dirigit amb la Lisa M. Perry.
3. El projecte es va gestar al llarg de 12 anys.

COMENTARI: S'ajunta el vessant nostàlgic, sobretot, d'aquells 80s i 90s, la crònica negra morbosa, el component dels judicis, sempre, amb un caire clar d'espectacle intrínsec, i una producció prou reeixida que inclou, fins i tot, unes il·lustracions mig animades bastant curioses. A més, jo no coneixia el cas en absolut, cosa molt convenient, doncs, he rebut la història i els seus girs amb tota l'expectativa i sorpresa possibles. Cert que, en uns quants moments, m'ha costat seguir algun dels fils o algun dels personatges. Però això tampoc ha penalitzat l'entreteniment global. Una cosa que no acabo d'entedre és el fet que només 3 membres d'un jurat poguessin condicionar tota la resta. En fi, tant se val.

EN UN MOT: Novel·lesca.

PAÍS:           USA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!