diumenge, 9 de gener del 2022

SÈRIE: "Ojing-eo Geim - Temporada 1a" (17 de setembre del 2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10919420/episodes?season=1

DURADA: 478 minuts (Crèdits: 29 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 37 (sobre 100).

MILLOR:
- La infiltració del policia Hwang Jun-ho, encarnat en el Wi Ha-joon, arran d'estar vigilant el Seong Gi-hun, el paper interpretat pel Lee Jung-jae; la idea del Jang Deok-su, el personatge a càrrec del Heo Sung-tae, de juntar una banda i atracar els organitzadors del joc.

PITJOR:
- En general, el tempo està molt mal portat; el setè episodi, "VIPS", per exemple, o el novè, "Unsu Joeun Nal", esdevenen una tortura, de lents que es fan.

NOTES:
1. El títol internacional és "Squid Game"; originalment, Netflix havia suggerit "Round Six".
2. En Hwang Dong-hyuk, creador, guionista i director de la sèrie, va concebre la sèrie durant el 2009 sota la influència d'obres manga com "Batoru Rowaiaru", escrita pel Koushun Takami i il·lustrada pel Masayuki Taguchi, "Liar Game", desenvolupada pel Shinobu Kaitani, o "Tobaku Mokushiroku Kaiji", del Nobuyuki Fukumoto, i inspirant-se en els seus propis problemes econòmics i el seu context d'infantesa; ningú la va comprar, aleshores.
3. El gruix del rodatge es va portar a terme entre juny i octubre del 2020, a Daejeon i Ongjin.
4. Aquesta primera temporada està composta per 9 episodis; s'esta considerant produir-ne una segona.

COMENTARI: Estic indignat. Em pregunto el perquè de l'anomenada d'aquesta porqueria i no trobo cap explicació. Només se m'acut que algú o algun ens pugui estar molt interessat en donar peixet als productes coreans; deu ser això (òbviament, Netflix). I ara ric recordant una estúpida controvèrsia sorgida en relació a si els menors havien o no de mirar-se aquesta sèrie. Estimats pares d'arreu, no tingueu por, dubto que cap infant (que són molt llestos!) vulgui aguantar voluntàriament una castanya com aquesta! Polèmica resolta. No m'allargaré, doncs no vull perdre més temps. Primer, evidentment, no ens planteja res de nou amb el concepte de "joc de supervivència extrem". De fet, ni tant sols les proves em semblen gaire enginyoses o espectaculars ni el context, imponent en cap sentit (uniformes, armes o instal·lacions). Després, ens encadena a un relat parsimoniós que avança molt a poc a poc i costa horrors d'empassar. L'assumpte de la votació per sortir del joc queda bastant fora de lloc, un obstacle innecessari, igual que la trama de tràfic d'òrgans. I, tercer, els jugadors foten fàstic, començant pel Seong Gi-hun, el paio que roba la seva mare però té consciència, continuant pel Jang Deok-su, que no passa de bandarra repel·lent, i acabant per l'absurditat de ficar un vell que no s'aguanta, l'Oh Il-nam, interpretat per l'O Yeong-su, en la competència. Decebut i empipat.

EN UN MOT: Brossa.

PAÍS:           COREA DEL SUD.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!