diumenge, 30 de gener del 2022

TEATRE: "Molt soroll per no res de William Shakespeare - Antoni Chic - Àngels Moll/Rosa Maria Sardà/Joan Pera/Josep Minguell" (1976)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt1189068/

DURADA: 87 minuts (Crèdits: 2 minuts, al principi; 1 minut, al final).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 64 (sobre 100).

MILLOR:
- Els estira-i-arronses entre el Benedicte i la Beatriu, interpretats pel Joan Pera i la Rosa Maria Sardà, respectivament.

PITJOR:
- Els fragments de música de flauta i baix a càrrec del David Nel·lo, la Clara Hernández i la Mireia Hernández.

NOTES:
1. És la representació inèdita de l'adaptació al català del 1945 realitzada pel Josep Maria de Segarra de l'obra del William Shakespeare, "Much Ado About Nothing".
2. Fou emesa el 10 de gener del 1977 en l'espai del circuit català de TVE, "Lletres Catalanes", que va estar en antena entre 1974 i 1979; en el portal de la televisió estatal, pot trobar-se l'enllaç https://www.rtve.es/play/videos/altres-programes-darxiu/lletres-catalanes-molt-soroll-per-res/1352952/ que apunta a l'enregistrament en qüestió.

COMENTARI: El blanc i negre de la imatge i l'estètica austera del muntatge m'han fet molta mandra, inicialment. Però, una vegada m'he centrat en les situacions plantejades, el goig de veure l'elenc més joves del que mai els havia vist m'ha, fins i tot, il·lusionat. És lleugera, àgil, una mica poca-solta i acaba bé; per això passa amb facilitat. Un petit goig; els clàssics són gratificadors.

EN UN MOT: Encarcarada.

PAÍS:           CATALUNYA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!