dilluns, 10 de gener del 2022

LLARGMETRATGE: "Don't Look Up" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11286314/

DURADA: 138 minuts (Crèdits: 11 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 92 (sobre 100).

MILLOR:
- La caricatura del milionari Peter Isherwell, el paper del Mark Rylance.

PITJOR:
- El pes atorgat, durant el desenllaç, al Yule, interpretat pel Timothée Chalamet, la parella circumstancial de la Kate Dibiasky, el personatge a càrrec de la Jennifer Lawrence.

NOTES:
1. Després d'1 minut de títols de crèdit, apareix un fragment de 2 minuts, iniciat pel rètol "22,740 years later", en el que es mostra l'arribada de l'expedició BASH a un nou planeta ple de bronterocs; cap el final, surt la dedicatòria "In memory of Hal Willner 1956-2020" i un tros en el que el Jason Orlean, encarnat pel Jonah Hill, sorgeix de la runa tanca el film.
2. El rodatge es va portar a terme entre novembre del 2020 i febrer del 2021 a localitzacions de l'estat nord-americà de Massachusetts com Boston, Brockton, Framingham i Westborough.
3. La premissa de la pel·lícula va néixer de les converses entre el David Sirota i l'Adam McKay, que fa de guionista, productor i director, alhora, sobre la poca cobertura mediàtica que rep l'assumpte del canvi climàtic.

COMENTARI: La Jennifer Lawrence sempre és un bon al·licient per enganxar-se a la pantalla al llarg de més de 2 hores, malgrat que en la presentació la facin recitar la lletra estúpida d'una cançó. Tampoc m'han il·lusionat gens els minuts de protagonisme per la diva Riley Bina, encarnada per l'Ariana Grande; quin fàstic! Al capdavall, però, el que ens ensenya el film ressona tant que no pot provocar altra cosa que no sigui tristor. Què farem? Mala cara, quan morirem. El missatge, doncs: gaudim mentre puguem, tu!

EN UN MOT: Sàtira.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!