dissabte, 15 de gener del 2022

LLARGMETRATGE: "Sweeney Killing Sweeney" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7477820/

DURADA: 101 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 39 (sobre 100).

MILLOR:
- L'aparició del Jonathan Katz, encara que sigui per nostàlgia, únicament; "Dr. Katz, Professional Therapist", la sèrie que creà el 1995, juntament amb el Tom Snyder, era una de les meves preferides.

PITJOR:
- La cinematografia, la cadència dels diàlegs, la poca-solta de l'argument, la manca de gràcia dels personatges que encarna l'Steve Sweeney.

NOTES:
1. El rodatge es va portar a terme durant l'estiu del 2017 a l'àrea de Boston, en l'estat nord-americà de Massachusetts, d'on és la directora, la Lisa Aimola.
2. Comptà amb un pressupost aproximat de 300 mil dòlars.

COMENTARI: M'atreia la premissa de l'humorista local al que se li presenta la possibilitat de fer el gran salt a l'escena nacional; més, tractant-se d'un paio veterà a qui li queden poques bales. El món dels monologuistes m'interessa. I, m'esperava un guió enfocat, sobretot, al material còmic, ple de línies divertides i acudits. Però, malauradament, el text no ha estat gaire ric en aquest aspecte. Sí que el film ens regala alguns gags i unes quantes rèpliques enginyoses. El problema rau en que tot plegat no queda gens ben ajustat, fa certa flaire a amateur. Almenys, les dones són bufones, la Sherryn Smith, la Christina Kostoulakos, la Jordan Tofalo. Això ha sonat fatal, oi?

EN UN MOT: Maldestre.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!