dissabte, 29 de gener del 2022

LLARGMETRATGE: "Clean" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10023022/

DURADA: 93 minuts (Crèdits: 4 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- El tret de bengala a la boca del policia corrupte, el Frank, encarnat pel John Bianco; l'escena del rescat de la Dianda, el paper a càrrec de la Chandler DuPont.

PITJOR:
- La incursió per part del personatge de l'Adrien Brody, el Clean, a casa del traficant, el Michael, interpretat pel Glenn Fleshler, resulta d'allò més vulgar i molt mal defensada.

NOTES:
1. Cap el començament dels títols de crèdit, apareix una dedicatòria que diu "In Loving Memory of Patrick Oldani 1968-2020"; i, al final, "FOR OUR FATHERS".
2. Fou una iniciativa de l'Adrien Brody que desitjava abordar un projecte d'aquest estil i, a més d'actuar, fa de co-guionista, productor i compositor de la música.
3. El rodatge es va portar a terme a Utica, en l'estat nord-americà de Nova York, en 2018.

COMENTARI: Dos terços de la pel·lícula, tot això de mostrar el protagonista com un bon jan i el conflicte entre pare i fill criminals, avorreixen bastant. Cert que el Brody retrata força bé el rol d'home turmentat pel passat i d'individu de perfil baix malgrat les seves capacitats excepcionals de sicari. Però no sembla que porti enlloc. Aleshores, després de l'intent de violació, amb la fugida i el contraatac la cosa s'anima. Queda, no obstant, massa convencional. En fi, que com a homenatge al gènere i a les produccions de sèrie B, aprova; poca cosa més.

EN UN MOT: Típica.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!