dilluns, 10 de gener del 2022

LLARGMETRATGE: "Ghostbusters: Afterlife" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt4513678/

DURADA: 124 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 72 (sobre 100).

MILLOR:
- L'enfrontament final, amb l'aparició del vell equip de Ghostbusters i l'esperit de l'Egon Spengler, el personatge a càrrec del Harold Ramis, ajudant la néta.

PITJOR:
- Un retorn tant immediat de tota la colla de caçadors a partir d'una trucada esporàdica.

NOTES:
1. Abans dels títols de crèdit, apareix la dedicatòria "for HAROLD"; aleshores, sobre la sintonia de la franquícia interpretada pel Ray Parker Jr. i uns dissenys i plànols, surten uns quants noms, que són interromputs per un fragment d'1 minut protagonitzat pel Bill Murray i la Sigourney Weaver; i, al final de tot, veiem dos clips, el primer del Harold Ramis en els 80s, i un altre en el que la Janine Melnitz i el Winston Zeddemore, interpretats per l'Annie Potts i l'Ernie Hudson, respectivament, xerren.
2. És la seqüela de les pel·lícules del 1984 i del 1989, "Ghostbusters" i "Ghostbusters II", dirigides per l'Ivan Reitman, pare del director d'aquest film, el Jason Reitman, i 4t lliurament de la franquícia, després de la revisió del 2016 a càrrec del Paul Feig, "Ghostbusters: Answer the Call".
3. A partir d'un pressupost de 75 milions de dòlars, va recaptar 185 milions.
4. El gruix del rodatge es va portar a terme entre juliol i octubre del 2019 a indrets de la província canadenca d'Alberta com Calgary, Crossfield, Beiseker, Dorothy o Drumheller sota la denominació de treball "Rust City" (o "Bust City").
5. Originalment, s'havia programat la seva estrena pel 10 de juliol del 2020 però aquesta va posposar-se per culpa de les restriccions socials adoptades a causa de la pandèmia de la COVID-19.

COMENTARI: Ha resultat millor del que m'esperava perquè les meves expectatives eren ínfimes. Sobretot, trobo encertades la presentació d'una nova generació, tot i que la Phoebe Spengler, encarnada per la Mckenna Grace, frega la repulsió, la descoberta progressiva del llegat de l'avi i la connexió, en acabat, amb la tropa precedent sense incidir gaire en la nostàlgia. M'ha semblat una mica massa llarga però força entretinguda. Això, sí, no crec que tingui ganes de mirar-me cap continuació (com suggereix el fragment posterior als crèdits).

EN UN MOT: Empelt.

PAÍS:           EUA, CANADÀ.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!