divendres, 7 de gener del 2022

LLARGMETRATGE: "Rumble" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8337158/

DURADA: 95 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 62 (sobre 100).

MILLOR:
- La integració dels passos de ball en la coreografia dels combats.

PITJOR:
- Un desenllaç tant previsible; tot i que, almenys, el lliurament resulta àgil i veloç.

NOTES:
1. Durant els títols de crèdit, surt la dedicatòria "In Memory of Craig Grasso"; els primers dos minuts dels crèdits són animats, aleshores, apareix un petit clip en el que es veuen xerrant l'Steve i la Winnie Coyle, a qui posen veu el Will Arnett i la Geraldine Viswanathan, respectivament, i, tot seguit, continuen els crèdits.
2. Inspirada en la novel·la gràfica del 2013, "Monster on the Hill", de l'il·lustrador Rob Harrell; el títol de treball del film era, precisament, "Monster on the Hill".
3. Originalment, s'havia d'estrenar l'estiu del 2020; per culpa de la pandèmia de la COVID-19, va patir diferents reprogramacions que, finalment, van privar-la d'una estrena en cinemes.

COMENTARI: Em sembla un producte comercial mandrós, d'animació i estètica correctes, això sí, però d'argument i temàtica vulgars. Un dels problemes és que ni la lliuta ni els monstres m'apassionen prou. L'altre, que la pel·lícula es rebaixa a si mateixa; la història gran, la principal, sembla la que s'explica a llarg dels 15 primers minuts de film. Després, el que ens queda és un parell de desgraciats, l'Steve i la Winnie, sense gràcies, de segones. Malauradament, no n'he tret gaire veient-la. Què hi farem? Mala cara quan morirem.

EN UN MOT: Seqüela.

PAÍS:           EUA, CANADA, AUSTRÀLIA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!