dilluns, 3 de gener del 2022

LLARGMETRATGE: "The Matrix Resurrections" (2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10838180/

DURADA: 148 minuts (Crèdits: 11 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 50 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena de la cafeteria en la que desperta la Trinity, interpretada per la Carrie-Anne Moss.

PITJOR:
- La repetició i la recuperació abusiva d'escenes de la primera trilogia.

NOTES:
1. Continua la trilogia composta per "The Matrix", del 1999, i "The Matrix Reloaded" i "The Matrix Revolutions", ambdues del 2003, totes tres dirigides pel Larry i l'Andy Wachowski; actualment, són la Lana i la Lilly, respectivament.
2. En 2019, la co-guionista i directora, la Lana Wachowski, considerà ressuscitar els protagonistes i la franquícia, malgrat haver-se negat anteriorment, arran del procés de dol per la mort dels seus pares.
3. El títol de treball era "Project Ice Cream".
4. El gruix del rodatge va començar el 4 de febrer del 2020, a San Francisco, però, el 16 de març, va haver-se d'ajornar a causa de la pandèmia de la COVID-19; el 16 d'agost va reprendre's per ser completat l'11 de novembre.
5. Al final dels títols de crèdit, veiem l'equip creatiu de Binary que suggereix "The Catrix", un seguit de vídeos de gats.

COMENTARI: Per mi, l'estètica, més que l'argument, fou el que elevà aquells tres films de fa 20 anys a obres extraordinàries. La revisió vestida de seqüela que acabo de veure sembla una imitació descafeïnada que no aporta res ni en el vessant visual ni en cap altre; de fet, recicla de manera grollera massa recursos antics. Tira de nostàlgia fregant el ridícul i, per acabar-ho d'adobar, destrueix el Neo, el paper encarnat pel Keanu Reeves (per cert, aquest paio és actor o un estaquirot?), doncs, resulta que l'elegida és la dona. Molt bé, d'acord. Encara que no els han fet transgènere als dos! Se m'ha fet horriblement llarga, avorrida, carrinclona, vulgar, capriciosa; en resum, una pèrdua de temps. Per fer això no calia posar-s'hi. Aneu a cagar!

EN UN MOT: Refregit.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       REGULAR.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     REGULAR.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!