dijous, 3 de desembre del 2020

LLARGMETRATGE: "The One I Love" (2014)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2756032/

DURADA: 91 minuts (Crèdits: 2 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 49 (sobre 100).

MILLOR:
- La jugada de l'Ethan, encarnat pel Mark Duplass, quan, en lloc de marxar a comprar, suplanta el seu doppelgänger a la casa de convidats.
- L'intent de fugida del doble.

PITJOR:
- La fantasia mal explicada i la manca d'incentiu.

NOTES:
1. El gruix del rodatge es va dur a termer al llarg de 15 dies a Ojai, Califòrnia, EUA, a la casa del matrimoni de la Mary Steenburgen i el Ted Danson; la primera és la mare del director, el Charlie McDowell, i presta la veu a la mare del protagonista, el segon, fa del terapeuta.
2. La majoria dels diàlegs foren improvisats.
3. D'un pressupost estimat de 100 mil dòlars va recaptar gairebé 600 mil.

COMENTARI: El Mark Duplass representa el tipus de personatge que, senzillament, no m'interessa, no em cal saber res de la seva mundanitat; diria, fins i tot, que mostra un tarannà que em provoca cert rebuig. I, aquí, doble ració; una versió rondinaire i una de simpàtica, igual de detestables. Aleshores, tenim la bleda de la Sophie, el paper que pren l'Elisabeth Moss, que es dilueix en no res. Potser, l'únic moment de trempera és el cara a cara amb la seva bessona a la cuina; mínim. I, finalment, ens enfrontem amb uns fenomens estranys poc convincents, imprecisos, desatesos, vulgars. Buf... No, no. L'he patit.  

EN UN MOT: Repel·lent.

Perdoneu per la meva ignorància!