dijous, 10 de desembre del 2020

DOCUMENTAL: "It's a Hard Truth Ain't It" (2018)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt7897122/

DURADA: 73 minuts (Crèdits: 5 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 78 (sobre 100).

MILLOR:
- El fet que el Dennis no concebi que pugui haver gent que no conegui ningú de la infància que hagi estat assassí o assassinat.

PITJOR:
- El desenllaç amb les animacions dels crims barrejades.

NOTES:
1. Després que comencin els títols de crèdit, encara es veuen algunes imatges dels presos en diferents situacions, llegint una carta, recitant rap...
2. Surten els rètols "The United States has less than 5% of the world's population, but nearly 25% of the world's incarcerated population.", "2.2 milion people are in prison today. 95% of them will be released, but two-thirds of them will be re-incarcerated." i "And yet, innovative alternatives to prison now exist. By providing healing for all, we can begin to build true justice systems, rather than penal ones.".
3. El metratge fou enregistrat a la Pendleton Correctional Facility de l'estat d'Indiana dels EUA.
4. És el resultat del taller de cinema que la directora, la Madeleine Sackler, va engegar mentre produïa al centre penitenciari el seu film de ficció "O.G." que veuria la llum el mateix any i en el qual alguns dels participants del documental també hi prenen part.

COMENTARI: La pertinència de les preguntes en les entrevistes que es fan els propis interns m'ha sorprès; potser, el secret rau en l'edició. Però és que el procés de creació sembla natural, genuí, i les animacions amenitzen el relat de les històries esdevenint un complement perfecte. La veritat és que sembla estrany que tot es desenvolupi com una bassa d'oli, sense cap incident. Nogensmenys, com a testimoni d'una activitat formativa el trobo força interessant.

EN UN MOT: Dòcil.

Perdoneu per la meva ignorància!