dijous, 24 de desembre del 2020

DOCUMENTAL: "The Pickup Game" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10229598/

DURADA: 97 minuts (Crèdits: 4 minut).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 82 (sobre 100).

MILLOR:
- El resultat del cas del Jonas Dick, l'Alexander Smith i el Jason Berlin.

PITJOR:
- Algunes de les imatges són força incòmodes de veure.
- Es centra en el vessant de l'assetjament i el negoci.

NOTES:
1. Durant els primers 2 minuts dels títols de crèdit surt el Paul Jeffrey Ross, altrament conegut com Ross Jeffrey, en la segona entrevista que se li feia, parlant de les seves gates, la qual cosa va ser una petició expressa del personatge.
2. La idea de treballar l'assumpte de la indústria de la seducció va sorgir de la conversa d'un dels directors, el Matthew O'Connor, amb una noia amb la que col·laborava en un vídeo musical que estava produint, la qual participava com assistent de conversa per a un dels seminaris de la matèria.
3. La primera entrevista amb el Ross Jeffrey va ser el 2014 quan aquest visitava Londres per fer la seva darrera xerrada i va ser allò el que va donar embranzida al projecte.
4. Una de les empreses de formació en seducció mencionades va intentar impedir la projecció del documental en un festival però no s'en va sortir.

COMENTARI: Em causen molta repulsió tots aquests bandarres que s'anomenen "Pick-up Artists" i els trossos de vídeo en els que apareixen fent de fatxendes m'han indignat. No obstant, entenc perfectament la necessitat de la que s'aprofiten; el sexe és tirà, companys! Jo mateix he llegit/escoltat llibres de tècniques de seducció; ara, el que recordo és aquell titulat "The Layguide: The Rules of the Game", escrit per un tal Tony Clink. La qüestió és que, com diu la Minnie Lane en el reportatge, les maniobres funcionen (per cert, a mi no, a un amic) perquè hi ha molts consells en aquesta literatura d'auto-ajuda que són de sentit comú (higiene personal, etc.) i no denigren ningú. En fi, perfecte el colofó del vell gigoló, "Caveat emptor".

EN UN MOT: Desagradable.

Perdoneu per la meva ignorància!