dilluns, 7 de desembre del 2020

LLARGMETRATGE: "Saenai kanojo(hiroin) no sodate-kata Fine(fiine)" (2019)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt11203468/

DURADA: 115 minuts (Crèdits: 3 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 37 (sobre 100).

MILLOR:
- Els fons.

PITJOR:
- El xiuxiueig de la Megumi Katou, interpretada per la Kiyono Yasuno.

NOTES:
1. Representa l'adaptació dels volums vuitè fins al tretzè de la sèrie de novel·les lleugeres coneguda de forma abreujada com "Saekano" escrita pel Maruto Fumiaki i il·lustrada per la Misaki Kurehito, publicada entre juliol del 2012 i octubre del 2017; la qual, a més, ha derivat en manga, dues temporades d'anime i, fins i tot, un joc titulat "Saenai Heroine no Sodatekata: -blessing flowers-".
2. El mateix estudi que desenvolupà l'anime, A-1 Pictures, va encarregar-se d'aquesta pel·lícula després de canviar de nom a CloverWorks.
3. Recaptà més de 700 milions de iens.
4. Després dels títols de crèdit, encara s'allarga l'acció 10 minuts més amb els personatges discutint un nou projecte.
5. Internacionalment, s'anomena "Saekano the Movie: Finale" o "How to Raise a Boring Girlfriend Fine".

COMENTARI: D'entrada, he de reconèixer que m'he equivocat; primer, perquè he volgut mirar-me una peça que cobreix el final d'una història llarga sense revisió prèvia del seu context i, segon, perquè m'ensumo que no formo part del públic objectiu de l'obra, pre-adolescents (ximplets). Mea culpa! Dit això, la primera escena ens presenta un grup d'individus en mode hostil, entre pedants, antipàtics i ridículs, la qual cosa no ajuda gaire a connectar. Després, el motor de l'argument em sembla massa pueril, massa melodramàtic, carrincló, fins a l'extrem de la basca. I, el que és pitjor, el procés creatiu en el que estan immersos els protagonistes esdevé una llosa per la fluïdesa de la narració. Al final, ha resultat ser avorrida, insuportable, llarga, excessiva, banal.

EN UN MOT: Carregosa.

Perdoneu per la meva ignorància!