dijous, 21 de setembre del 2023

SÈRIE: "Isekai de Chīto Sukiru o Te ni Shita Ore wa, Genjitsu Sekai o mo Musō Suru: Reberu Appu wa Jinsei o Kaeta - Temporada 1a" (Des del 7 d'abril fins el 28 de juny de 2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt27417996/episodes?season=1

DURADA: 312 minuts (Crèdits: 37 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 38 (sobre 100).

MILLOR:
- El ritme del darrer parell de capítols, "Nazo no Shuugekisha" i "Yuuya to Kaori", dirigits pel Kazuki Sawada i el Shingo Tanabe.

PITJOR:
- Tots els clixés del gènere de l'harem i de la vida d'institut, les cites, la merda del centre comercial, l'acampada ridícula, l'estira-i-arronsa entre les nenes, la Lexia von Arselia i la Runa, a qui presten la seva veu la Kaori Maeda i l'Ai Kakuma, respectivament...

NOTES:
1. El títol internacional és "I Got a Cheat Skill in Another World and Became Unrivaled in the Real World, Too"; s'escurça tant per "Iseleve" com per "Iserebe".
2. És una adaptació de la sèrie de novel·la lleugera homònima, escrita per la Miku i il·lustrada per la Rein Kuwashima, iniciada en 2017 a Internet; aquesta, també, s'ha portat al format de manga amb dibuixos de la Kazuomi Minatogawa.
3. L'emissió del 13è episodi, "Yuuya to Kaori", darrer de la sèrie animada, va endarrerir-se 2 dies, segons la nota de disculpa, per raons de producció.

COMENTARI: No puc parlar pel material original perquè no l'he llegit, clar. Potser és una meravella. Qui sap? Si més no, es veu que li han tret suc... Però aquest producte derivat que s'han empescat la gent de TMS Entertainment https://ca.wikipedia.org/wiki/TMS_Entertainment i de Millepensee https://en.wikipedia.org/wiki/Millepensee em sembla una porqueria sobirana. L'assumpte ja comença fluix, amb tota la pena familiar inversemblant del nano, el Yuuya Tenjou, de qui s'encarrega en Yoshitsugu Matsuoka, l'herència de l'avi i la mandanga de l'assetjament extrem. En fi... Aleshores, va degradant-se, lliurament rere lliurament, fins a caure en els tòpics més suats del gènere i en una imitació dolentíssima d'història fantàstica, mística, èpica, de mags i guerrers perduts. Molt patètic, sobretot, la inclusió gratuïta de les mascotes. Visualment tampoc mata gaire, la veritat. Resum, un error. Per cert, quina presa de pèl és aquest títol tant llarg? Estúpid.

EN UN MOT: Abjecta.

PAÍS:           JAPÓ.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!