diumenge, 17 de setembre del 2023

LLARGMETRATGE: "Bird Box: Barcelona" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt14400246/

DURADA: 110 minuts (Crèdits: 5 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 48 (sobre 100).

MILLOR:
- El moment "Hasta aquí hemos llegado" de la Lola Dueñas i el Gonzalo de Castro, que fan de la Isabel i el Roberto.

PITJOR:
- L'atropellament de la dona del protagonista, la Laura, el paper interpretat per la Celia Freijeiro, sembla extremadament forçat.

NOTES:
1. Es tracta d'una seqüela derivada de la pel·lícula del 2018, "Bird Box", dirigida per la Susanne Bier, que es basava, alhora, en la novel·la homònima del 2014 escrita pel Josh Malerman.
2. El títol provisional era "A ciegas".
3. El gruix del rodatge es va portar a terme a principis de 2022 a Barcelona.
4. Els directors i guionistes, el David i l'Àlex Pastor, van descobrir la Georgina Campbell, que encarna la Claire, en un episodi del 2017 de la sèrie "Black Mirror", dirigit pel Timothy Van Patten i titulat "Hang the DJ" (temporada 4a, capítol 4t).

COMENTARI: Tot i que els efectes visuals resulten suggeridors per a un barceloní com jo (o, si més no, un xic curiosos), el plantejament queda tant vulgar i el fil argumental tant poca-solta que no me l'he pogut prendre seriosament ni un instant. De fet, m'ha cansat de seguida. Admeto que l'Anna, de qui s'encarrega l'Alejandra Howard, esdevé una bona provocació. També, la missió enganyosa i la conversió del Sebastián, el personatge del Mario Casas. Però, al final, m'ha fet la impressió que el film era una excusa descarada per mostrar una Barcelona apocalíptica i poca cosa més. Quan he sentit els directors, en una entrevista, justificant la producció i proposant ampliar la franquícia a altres ciutats, com Tòquio o Seül, m'ha semblat, senzillament, patètic. Em sap greu, no; decepció absoluta.

EN UN MOT: Brossa.

PAÍS:           ESPANYA, EUA.
INTERÈS:        MALAMENT.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!