divendres, 29 de setembre del 2023

SÈRIE: "Black Mirror - Temporada 6a" (15 de juny de 2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt2085059/episodes?season=6

DURADA: 304 minuts i mig (Crèdits: 11 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 60 (sobre 100).

MILLOR:
- La proposta de true crime https://ca.wikipedia.org/wiki/Crim_real escocesa.

PITJOR:
- Diferents elements, com que la missió espacial no tingui una supervisió governamental estreta o que la bèstia, suposada dona-llop, sigui vulnerable a les bales de plom (no ho són, només, a les d'argent?).

NOTES:
1. Els títols dels capítols són "Joan Is Awful" https://www.imdb.com/title/tt20247352/, "Loch Henry" https://www.imdb.com/title/tt27731608/, "Beyond the Sea" https://www.imdb.com/title/tt27731623/, "Mazey Day" https://www.imdb.com/title/tt27731663/ i "Demon 79" https://www.imdb.com/title/tt27731671/.
2. Durant els crèdits del primer episodi, s’intercalen escenes i, al final, es mostra el moment de la cagarada a l’església de la Joan original, interpretada per la Kayla Lorette.
3. Els rodatges es van portar a terme a partir de juny de 2022 en indrets del Regne Unit, com Crowthorne, Datchet, Londres, Arrochar, Inverary, Rye, Worthing, Swale, Selling, Dungeness, Chilham o Harrow, i de la península ibèrica, com L'Eliana, a prop de València, i a Marbella, Estepona o Coín.
4. Per "Joan Is Awful" https://en.wikipedia.org/wiki/Joan_Is_Awful, el guionista, en Charlie Brooker, va inspirar-se en "The Dropout" https://en.wikipedia.org/wiki/The_Dropout; per "Loch Henry" https://en.wikipedia.org/wiki/Loch_Henry, en els crims del Jeffrey Dahmer i del John Wayne Gacy; "Beyond the Sea" https://en.wikipedia.org/wiki/Beyond_the_Sea_(Black_Mirror) fou escrit com a reacció al confinament imposat per la COVID-19 i prenent elements del Helter Skelter scenario https://en.wikipedia.org/wiki/Helter_Skelter_(scenario); "Mazey Day" https://en.wikipedia.org/wiki/Mazey_Day_(Black_Mirror) es situa en el moment en el que tothom amb un telèfon amb càmera es convertia en paparazzo i, originalment, havia de presentar-se amb l'etiqueta "Red Mirror"; i "Demon 79" https://en.wikipedia.org/wiki/Demon_79 fou el primer lliurament de la temporada en ésser escrit.

COMENTARI: Se m'ha fet força feixuga, la sèrie; i, en especial, el lliurament central dels astronautes que, a més de caure bastant antipàtic, dura 79 minuts. Cert que el darrer conte, el dels sacrificis demoníacs, també resulta un pèl llarg per tractar-se de l'episodi d'una sèrie antològica, amb els seus 73 minuts. Però aquest, almenys, destil·la unes gotetes d'humor, gràcies al personatge del Gaap, encarnat pel Paapa Essiedu, les quals amenitzen tot l'assumpte. Després, el primer, el de les simulacions, planteja quelcom que no em quadra, un procés recursiu absurd en el context de ficció. No; des del meu coneixement limitat, diria que la tecnologia quàntica no es pot considerar màgia. I el de la licantropia, bé... enginyós, tampoc ho seria gens. Així que em deixa més aviat poc satisfet. Que no m'esperin en una propera temporada!

EN UN MOT: Abús.

PAÍS:           GB, FRANÇA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!