dilluns, 25 de setembre del 2023

LLARGMETRATGE: "John Wick: Chapter 4" (2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt10366206/

DURADA: 169 minuts (Crèdits: 10 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 61 (sobre 100).

MILLOR:
- La coreografia de combat, les garrotades, els xocs, les trompades i els espetecs dels pinxos i del protagonista.

PITJOR:
- La prolongació reiterada de situacions repetitives, com en l'escena de les escales que porten a la Basilique du Sacré-Cœur de Montmartre.

NOTES:
1. Durant el primer minut i mig de crèdits, es mostren diferents objectes, com una katana, un rellotge de sorra o el segell de cera d'una carta; aleshores, es presenta el rètol "In memory of Lance Reddick", en homenatge a l'actor que interpreta el paper del Charon que traspassà el 17 de març de 2023; al final de tot, s'afegeix un clip en el que l'Akira Shimazu pretén assassinar el Caine, encarnats en la Rina Sawayama i el Donnie Yen, respectivament.
2. Inicialment, havia de portar l'apel·latiu "Hagakure"; al Japó, no obstant, es coneix com "John Wick: Konsekuensu".
3. Representa el 4t lliurament de la franquícia iniciada en 2014 per "John Wick", la pel·lícula dirigida pel Chad Stahelski i el David Leitch; les altres dues són del 2017 i 2019, també, dirigides pel duo Stahelski/Leitch.
4. El gruix del rodatge es va portar a terme entre juny i octubre de 2021 a indrets de França, Alemanya, Japó i de la ciutat nord-americana de Nova York.
5. A partir d'un pressupost de 100 milions de dòlars, va recaptar-ne'n més de 432.

COMENTARI: Reconec que l'estètica i l'acció resulten espectaculars. No obstant això, la saturació de focs artificials, senzillament, cansa. No només per repetitiva, també, per ridícula. N'he acabat ben tip, de trets que no maten, de pinyes que no fereixen i de propostes absurdes; com ara, els vestits antibales, la convocatòria de mercenaris a través de programes de ràdio o que els pistolers no apuntin mai al cap. Els dolents es fan molt odiosos, perfecte. Tant el principal, el Marquis Vincent Bisset de Gramont, el Bill Skarsgård, com els secundaris, començant pel Chidi, a càrrec del Marko Zaror Aguad, continuant amb el Caine, es a dir, el Donnie Yen, i acabant amb el pelacanyes del senyor Nobody, el Shamier Anderson, foten molt de fàstic. Per cert... Vinga, home, amb el cec! Però és que el Keanu Reeves, inexpressiu com sempre, sembla que no s'aguanta els pets. Total, que m'ha costat empassar-me-la. Ah... el duel final, arribats a aquest punt, una presa de pèl.

EN UN MOT: Batussa.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!