dissabte, 20 de maig del 2023

SÈRIE: "Copenhagen Cowboy - Temporada 1a" (5 de gener de 2023)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt16969944/episodes?season=1

DURADA: 308 minuts (Crèdits: 13 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 54 (sobre 100).

MILLOR:
- La caracterització de la sordidesa, sobretot, del prostíbul de l'André, el personatge del Ramadan Huseini.

PITJOR:
- Els travellings eterns i, en general, una parsimònia injustificada.

NOTES:
1. El 9 de desembre de 2021, l'organització PETA https://www.peta.org/ va presentar una denúncia arran de la mort d'un porc durant el rodatge de la sèrie que una investigació policial va corroborar; els activistes van enviar una petició al Wilmot Reed Hastings Jr., co-fundador de Netflix, per tal d'evitar que l'escena de la matança formés part de l'espectacle.
2. Els 6 capítols dels que es compon es titulen "Miu the Mysterious", "Vengeance Is My Name", "Dragon Palace", "From Mr. Chiang with Love", "Copenhagen" i "The Heavens Will Fall".
3. El Per Thiim Thim, que fa de l'Sven, va engreixar-se 30 quilograms, expressament, per dur a terme la seva interpretació; porta 2 anys intentant treure-se'ls de sobre.

COMENTARI: S'hi recrea, el Nicolas Winding Refn, el director i guionista d'aquest assumpte; massa. I, al final, m'ha acabat el quartos. No només per la dilació infinita dels esdeveniments sinó per cosetes com la perícia inversemblant de la protagonista, l'esquifida Miu, encarnada per l'Angela Bundalovic, en les arts marcials, o el despropòsit d'uniformar les bruixes, fetilleres; les unes, de blau, i l'altra, de vermell. Va, home! Tampoc em convenç el sobtat enamorament del senyor Chiang, el paper del Jason Hendil-Forssell, o la guerra ridícula de bàndols criminals en la ciutat. Pel que llegeixo, no sembla que tinguin pensat continuar la història en la mateixa plataforma. Tant se me'n fot! Millor.

EN UN MOT: Lenta.

PAÍS:           DINAMARCA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!