dissabte, 6 de maig del 2023

LLARGMETRATGE: "A Streetcar Named Desire" (1951)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0044081/

DURADA: 119 minuts i mig (Crèdits: 1 minut, al principi; mig minut, al final).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- El paper de bleda abnegada de l'Stella, a càrrec de la Kim Hunter.

PITJOR:
- Mal il·luminada, massa rampells, el personatge de la Vivien Leigh, la Blanche DuBois, excessivament histriònica i la censura.

NOTES:
1. És l'adaptació cinematogràfica de l'obra de teatre homònima https://ca.wikipedia.org/wiki/Un_tramvia_anomenat_Desig escrita pel Tennessee Williams i estrenada en el Shubert Theatre de la ciutat de New Haven de l'estat nord-americà de Connecticut a principis de novembre de 1947; com es menciona en les lletres del començament del film, l'obra va ser guardonada amb el Pulitzer Prize for Drama en 1948.
2. En la 24a edició dels premis de l'Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), van reconèixer la Vivien Leigh amb la distinció de Best Actress, el Karl Malden, amb la de Best Supporting Actor, i la Kim Hunter, amb la de Best Supporting Actress.
3. En 1999, fou seleccionada per a la seva conservació en The United States' National Film Registry per The Library of Congress.
4. El rodatge es va portar a terme en 36 dies entre agost i octubre de 1950, fonamentalment, en els Warner Brothers Burbank Studios de l'estat nord-americà de Califòrnia.

COMENTARI: Si és que no m'agraden aquests tipus de melodrames i, menys, si són descafeïnats. Perquè la gràcia, entenc jo, estava en el desig i, d'això, ben poca cosa. Res, gens suggerent; doncs, les malalties mentals no acostumen a resultar mai atractives, més aviat, tràgiques. Misèries, de la història, visual i de producció. Dues hores, tu! En fi, calia veure-la i ja ho he fet. Apa!

EN UN MOT: Desagradable.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        REGULAR.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!