divendres, 12 de maig del 2023

LLARGMETRATGE: "Suddenly" (1954)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0047542/

DURADA: 76 minuts i mig (Crèdits: 1 minut, al principi; mig minut, al final).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 59 (sobre 100).

MILLOR:
- La jugada de l'intercanvi de la pistola de joguina per la real a càrrec del Pidge Benson, encarnat pel Kim Charney, en la que el Pop Benson, interpretat pel James Gleason, fingeix una fiblada cardíaca.

PITJOR:
- La planificació i l'execució del John Baron i els seus sequaços, en Benny Conklin i el Bart Wheeler, els personatges del Frank Sinatra, el Paul Frees i el Christopher Dark, respectivament.

NOTES:
1. Basada en la història del 1943, "Active Duty", escrita pel mateix guionista Richard Sale i apareguda en la revista "BLUE BOOK Stories of adventure for MEN, by MEN".
2. Les escenes exteriors es van enregistrar en el poble de l'estat nord-americà de Califòrnia de Saugus, el qual, actualment, és part de la ciutat de Santa Clarita; el rodatge es va portar a terme en 4 setmanes cap a l'abril del 1954.
3. En 2013, va estrenar-se una revisió dirigida per l'Uwe Boll.
4. Es tracta d'una obra de domini públic https://en.wikipedia.org/wiki/File:Suddenly_(1954).webm perquè els drets d'autor no van ser renovats.

COMENTARI: Em grinyola, la història; què voleu que us digui? Sembla que l'autor, el Richard Sale, va inspirar-se en les visites en ferrocarril del president Dwight David Eisenhower a Palm Springs per desenvolupar-la. Però a mi m'ha sonat, una mica bastant, a fulletó en defensa de les armes i de la segona esmena de la constitució dels EUA. Malgrat això, la seva lleugeresa (procedeix d'allò que s'anomena "pulp fiction") i curt minutatge converteixen el film en un passatemps prou acceptable; poca cosa més.

EN UN MOT: Esbiaixada.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     REGULAR.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!