dimarts, 16 de maig del 2023

LLARGMETRATGE: "Blinkende Lygter" (2000)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt0236027/

DURADA: 112 minuts i mig (Crèdits: 5 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 57 (sobre 100).

MILLOR:
- Els flashbacks, formalment, per l'estructura del relat no pel contingut.

PITJOR:
- El cop de puny del Torkild, encarnat en el Søren Pilmark, a la Hanne, el paper de la Sofie Gråbøl.

NOTES:
1. El títol fa referència a la col·lecció homònima de poesia de la Tove Irma Margit Ditlevsen publicada en 1947; internacional, el film s'anomena "Flickering Lights".
2. En l'escena en la que l'Arne, interpretat pel Mads Mikkelsen, dispara una vaca, en realitat, fou un veterinari que va liquidar l'animal amb una pistola de sacrifici de bala captiva.

COMENTARI: Entre carrinclona, insulsa i violenta de manera gratuïta, tot farcit amb una història de gàngsters de pa sucat amb oli. La pega, trobo, és que els protagonistes són massa babaus, ni fan gràcia ni desperten cap mena de simpatia. A més, l'indret on succeeix l'acció tampoc el qualificaria d'idíl·lic, les rodalies del restaurant Studenterkilden, ubicat en el suburbi de Klampenborg de la capital danesa. De manera que m'ha avorrit prou. Una cosa que m'ha desconcertat bastant ha estat l'obsessió de la colla per fugir cap a Barcelona. És a dir, el botí són tant sols 4 milions de corones, l'equivalència, més o menys, a mig milió d'euros. Jo diria que no es pot considerar cap gran fortuna per a que 4 bordegassos sense ofici ni benefici es puguin retirar a la ciutat comtal. En fi, que he passat l'estona però no crec que la recordi gaire d'aquí un parell de setmanes.

EN UN MOT: Incontinent.

PAÍS:           DINAMARCA, SUÈCIA.
INTERÈS:        REGULAR.
RITME:          MALAMENT.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!