dimarts, 30 de maig del 2023

LLARGMETRATGE: "M3GAN" (2022)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt8760708/

DURADA: 102 minuts (Crèdits: 8 minuts).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 69 (sobre 100).

MILLOR:
- L'escena en la que l'Amie Donald, fent de la M3GAN, balla al ritme del senzill del 1980, "Walk the Night", dels Skatt Brothers, davant el Ronny Chieng, que interpreta el personatge del David.

PITJOR:
- Els ensurts gratuïts, com un del començament protagonitzat pel gos de la Celia, el paper a càrrec de la Lori Dungey.

NOTES:
1. El títol provisional era "Don't Meet M3gan"; també, s'escriu amb la lletra, en majúscula, "MEgan"; s'espera una seqüela anomenada "M3GAN 2.0" per l'any 2025.
2. A partir d'un pressupost de 12 milions de dòlars, va recaptar-ne'n més de 175.
3. El gruix del rodatge es va portar a terme entre juny i agost del 2021 a Los Angeles, en l'estat nord-americà de Califòrnia, i en la ciutat d'Auckland, a Nova Zelanda.
4. En Gerard Johnstone, el director, declarà que el disseny de la nina s'inspirà en icones de la pantalla dels 50s com l'Audrey Hepburn, la Grace Kelly i la Kim Novak, amb el toc capil·lar i la naturalitat de l'artista dels 70s, la Margaret Ann Lipton.

COMENTARI: No aporta gaire res de nou, ni pel vessant del nino diabòlic, milers d'exemples, ni pel de la intel·ligència artificial perversa, tants o més. Però és una història que em fa gràcia tornar a veure, de tant en tant i encara que sigui plena de clixés i convencions del gènere, perquè em sembla força divertida. En positiu, trobo que la nena, la Violet McGraw, que encarna la Cady, assoleix la repel·lència òptima, amb les seves rebequeries infantils i un punt de supèrbia demolidor, per fer la seva participació interessant. Així mateix, m'ha agradat especialment la manera que té la màquina d'identificar les emocions humanes i com, en l'enfrontament definitiu, detecta la transició del pànic a la culpabilitat i, finalment, a la confiança. Crec, no obstant, que un cop l'aparença de l'androide es degrada, es perd bona part de l'impacte visual que provoca el robot. Res, que m'ha entretingut i m'ho he passat bé.

EN UN MOT: Evolució.

PAÍS:           EUA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          BÉ.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   MALAMENT.
INTÈRPRETS:     BÉ.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!