diumenge, 14 de maig del 2023

DOCUMENTAL/SÈRIE: "The Lady and the Dale" (Des del 31 de gener fins el 14 de febrer de 2021)

Alerta (spoiler alert)! Puc estar revelant detalls que malmetin el gaudi de l'obra... o no.

FITXA: https://www.imdb.com/title/tt12837188/episodes?season=1

DURADA: 228 minuts (Crèdits: 11 minuts i mig).

PUNTUACIÓ SUBJECTIVA: 80 (sobre 100).

MILLOR:
- L'explicitació de la conducta criminal de la protagonista.

PITJOR:
- En el darrer capítol i durant una estona, es desvien una mica massa cap el vessant reivindicatiu.

NOTES:
1. Al final dels crèdits, apareix la nota "For transgender and nonbinary community resources, visit TheLadyAndTheDaleResources.com".
2. Els 4 episodis dels que es compon s'anomenen "Soldier of Fortune", "Caveat Emptor: Buyer Beware", "The Guilty Fleeth" i "Celestial Bodies".
3. La Zackary Drucker, co-directora, és transsexual.
4. El Nick Cammilleri, l'altre co-director, va engegar el projecte en 2011 després de descobrir el personatge de l'Elizabeth Carmichael a través d'un episodi, emès originalment en 1989, de la sèrie documental creada pel John Cosgrove i el Terry Dunn Meurer, "Unsolved Mysteries", en el que la mencionaven.

COMENTARI: El Dick Carlson, amb les seves declaracions a càmera, queda com el seu propi nom anuncia, com un carallot (en anglès, dick vol dir carall). També, en John Griffiths, l'enginyer que saboteja la sessió de prova de presentació del vehicle per captar inversió. Si no fos per detalls com aquests, segurament, la figura de l'emprenedora no despertaria cap mena de simpatia. La qüestió de l'orientació sexual d'ella m'importa ben poc. Cadascú que faci el que li sembli amb el seu cos! El que m'ha impressionat, ho reconec, és la capacitat de la senyora d'engegar tantes iniciatives del no-res. Potser, és com declara la dona, "si t'enganxa la marea de pujada estàs condemnat a sortir-te'n amb èxit". Trobo que l'assumpte és caduc però força interessant, en general. Amb tot, se m'ha fet un pèl llarg.

EN UN MOT: Estrambòtic.

PAÍS:           USA.
INTERÈS:        BÉ.
RITME:          REGULAR.
ELABORACIÓ:     BÉ.
TÈCNICA:        BÉ.
DENSITAT:       BÉ.
ORIGINALITAT:   REGULAR.
INTÈRPRETS:     NO APLICA.
COMPRENSIÓ:     BÉ.


Perdoneu per la meva ignorància!